Functie: MSc bekkenfysiotherapeut

E-mailadres: shannon@weedavandenberg.nl

Mijn naam is Shannon Welgraaf – van Buren, sinds 1 januari 2020 ben ik werkzaam voor Weeda van den Berg fysiopraktijken en richt mij op het behandelen van bekken patiënten. Ik werk al ruim 20 jaar met bekken patiënten en ben in 2014 afgestudeerd als Master of Science in de bekkenfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort.

In de afgelopen jaren heb ik in de regio Voorne-Putten/ Goeree-Overflakkee een groot netwerk opgebouwd waardoor ik nauw samenwerk met de verloskundigen uit Hellevoetsluis en Curavita, maar ook specialisten uit het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Tevens ben ik werkzaam op de bekkenbodempoliklinieken van het Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Door deze samenwerkingen is het overleg met de bovenstaande specialisten erg laagdrempelig en kan er snel overleg plaatsvinden en/ of patiënten snel doorverwezen worden.

Mijn doel binnen Weeda van den Berg fysiopraktijken is om de bekkenfysiotherapie tot een hoog niveau te brengen en patiënten met bekken problemen goed en effectief te kunnen behandelen.

Naast mijn eigen ontwikkelingen die ik heb door gemaakt de afgelopen 20 jaar krijg ik binnen Weeda van den Berg fysiopraktijken ook de mogelijkheid om met de Maple te mogen werken.

De Maple is het eerste klinisch gevalideerde systeem voor EMG-registratie en elektrostimulatie voor diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties. De Maple geeft o.a. een 3-D inzichtelijk beeld van de bekkenbodemspieren, hierdoor kan er heel effectief en gericht geoefend worden. De Maple zal een grote meerwaarde hebben voor het behandelen van bekkenbodem patiënten!


U kunt bij mij onder behandeling komen voor:

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • begeleiding (multidisciplinair) bij operaties in de onderbuik;
  • bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
  • begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.


Wil u meer lezen over wat bekkenfysiotherapie inhoud en over mijn ontwikkelingen kunt u meer teruglezen op mijn eigen website: www.bekkenfysiotherapiedeeilanden.nl

 

BIG-nummer: 99051327304