Orofaciaal/kaak therapie

Uit epidemiologisch onderzoek is gebleken dat tussen de 3-15% van de Nederlanders kaakklachten of TMD heeft, en per jaar komen er 6 op de 100 mensen bij. Kaakklachten of TMD neemt toe tijdens de adolescentie en neemt weer af bij het 45e levensjaar. Vaak hebben meer vrouwen dan mannen er last van.

Orofaciaal therapeut Weeda van den Berg
bekkenfysiotherapie Shannon Weeda van den Berg

Bekkenfysiotherapie

Veel mensen denken dat bekkenfysiotherapie alleen maar te maken heeft met bekkenklachten van vrouwen tijdens of na de zwangerschap, maar bekkenfysiotherapie is veel breder dan dat. Bekkenfysiotherapie is begin jaren ’80 hierdoor wel ontstaan, er kwam toen namelijk meer aandacht voor bekkenproblemen rondom de zwangerschap. In de afgelopen 40 jaar is het vak enorm gegroeid en zelfs een Master of Science opleiding geworden.

Kinderfysiotherapie

Een Master Kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut. De hulpvragen betreffende kinderen zijn heel divers. Het gaat van baby’s met een voorkeurshouding tot nekklachten bij tieners, schrijfproblemen, sportblessures en nog veel meer.

kinderfysiotherapie Weeda van den Berg
Covid Weeda van den Berg

Coronavirus/ COVID-19

Weeda van den Berg fysiopraktijken is onderdeel van het gespecialiseerde longnetwerk LEF. (ex-)COVID patiënten worden multidisciplinair gerevalideerd. U wordt door onze fysiotherapeut gescreend of u, naast fysiotherapie, ook in aanmerking komt voor andere disciplines zoals de diëtist, ergotherapeut, maatschappelijk werker, POH-GGZ’er & de logopedist.