Fibromyalgie: Klachten, symptomen en fysiotherapie bij Weeda van den Berg

Fibromyalgie is een complexe aandoening die vaak wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn in het lichaam, maar ook vermoeidheid en gevoelige drukpunten. Het begrijpen van fibromyalgie en hoe het kan worden behandeld, is heel erg belangrijk voor degenen die met deze aandoening te maken hebben. Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten hebben we de mogelijkheid om mensen met fibromyalgie te ondersteunen en hen te helpen met hun klachten.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

  • Wijdverspreide pijn in spieren en bindweefsel.

  • Ernstige vermoeidheid en slaapproblemen.
  • Gevoelige drukpunten (tender points) in het lichaam.
  • Stijfheid en ochtendpijn.

De exacte oorzaak van fibromyalgie is nog niet volledig begrepen, maar het wordt vaak geassocieerd mets genetica, stress en trauma. Het is belangrijk op te benoemen dat fibromyalgie geen ontstekingsziekte is, maar eerder een stoornis in de manier waarop het zenuwstelsel pijn verwerkt.

Hoe we fibromyalgie behandelen

Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten bieden we een multidisciplinaire aanpak om de symptomen te verlichten. Dit is van belang omdat fibromyalgie niet door een fysiomethode op te lossen is.

Fysiotherapie en oefeningen

Het beoefenen van specifieke oefeningen kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele flexibiliteit en kracht. Onze fysiotherapeuten zullen een op maat gemaakt oefenprogramma ontwikkelen dat is afgestemd op jouw behoeften en capaciteiten wanneer je bij ons met klachten voor fribromyalgie komt.

Manuele therapie

Zo kan manuele therapie worden gebruikt om spierspanning en stijfheid te verminderen. De Weeda van den Berg therapeuten zullen zachte technieken toepassen om de mobiliteit van gewrichten te verbeteren en zo dan ook weer pijn te verlichten.

Pijnmanagement

We bieden strategieën voor pijnmanagement die gericht zijn op het omgaan met chronische pijn. Dit kan onder meer het gebruik van warmte, koude therapie en ontspanningstechnieken omvatten.

Educatie en zelfzorg

Het begrijpen van fibromyalgie is cruciaal voor het beheersen van de symptomen. We zullen je voorzien van informatie over de aandoening en zelfzorgtechnieken die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Om zo ook thuis aan de slag te kunnen.

Ondersteuning en begeleiding

Ons team staat altijd klaar om je te ondersteunen en begeleiden. We weten dat er verschillende uitdagingen gepaard gaan met fibromyalgie en zullen er altijd zijn om je te helpen en te ondersteunen bij elke stap.

Samenwerken werken aan de kwaliteit van jouw leven

Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten weten we dat fibromyalgie heel complex kan zijn. Met deze kennis gaan we toegewijd aan het helpen van onze patiënten om hun symptomen te beheren en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen op jouw reis naar een gezonder en comfortabeler leven.