Rugpijn: De verschillende soorten klachten en hoe we ze bij Weeda van den Berg met fysiotherapie behandelen

Rugpijn kan behoorlijk lastig zijn, variërend van zeurende tot scherpe pijn. Het komt voor in allerlei vormen en maten, en het is belangrijk om te begrijpen hoe we deze veelvoorkomende klacht effectief kunnen aanpakken. Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten hebben we jarenlange ervaring in het omgaan met diverse rugklachten en bieden we een aangepaste aanpak voor een verscheidenheid aan rug-gerelateerde klachten.

Twee soorten rugpijn

Er zijn twee hoofdtypen rugpijn: de ene is niet zo duidelijk te zien, en de andere heeft een specifieke reden.

  • 1. Niet-specifieke rugpijn

Dit soort rugpijn is een beetje mysterieus. Het wordt vaak veroorzaakt door te veel belasting of door spanning in je spieren. We hebben verschillende manieren om dit aan te pakken, zoals oefeningen om je spieren sterker te maken en technieken om je gewrichten beter te laten bewegen.

  • 2. Specifieke rugpijn

Bij specifieke rugpijn weten we waarom de pijn optreedt, omdat er een specifieke reden is, zoals een probleem met je bekken of een ontsteking. Voor dit soort rugpijn hebben we meer gespecialiseerde behandelingen die hierbij helpen.

Hoe we helpen: de behandelingen met behulp van fysio

We hebben allerlei manieren om rugpijn aan te pakken. We passen onze aanpak aan op wat jij nodig hebt.

Voor beweging: Als je moeite hebt met bewegen en kracht hebt verloren, kan shockwave therapie helpen. Dit klinkt wellicht als een enge behandeling, maar dat is het niet, het is juist een manier om je lichaam te helpen genezen door speciale golven. Daarnaast kan manuele therapie ook uitkomst brengen.

Voor gespannen spieren: Heb je last van gespannen spieren? Met dry needling kunnen we die spanning verminderen. Hierbij gebruiken we heel dunne naalden om je spieren te helpen ontspannen.

Voor duidelijkheid: Soms hebben we een duidelijk beeld nodig van wat er aan de hand is. Echografie helpt ons om in je lichaam te kijken en te begrijpen wat er gebeurt. Dit maakt het makkelijker om de juiste behandeling te kiezen.

Voor het geheel: Naast deze specifieke behandelingen hebben we ook andere opties, zoals looptherapie en fasciatherapie. Looptherapie helpt je natuurlijke loopbeweging te herstellen, terwijl fasciatherapie focust op het bindweefsel om je mobiliteit te verbeteren.

Een nieuwe kijk op rugpijn

Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten uit Hellevoetsluis begrijpen we dat rugpijn vervelend kan zijn. We willen je helpen om er vanaf te komen. Met onze verschillende behandelingen, van eenvoudige oefeningen tot gespecialiseerde technieken, zorgen we ervoor dat we de rugpijn begrijpen en aanpakken. Ons doel is om jou een beter perspectief te geven op je gezondheid en welzijn.