Wat is Kinderfysiotherapie?

Een Master Kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut. De hulpvragen betreffende kinderen zijn heel divers. Voor baby’s kan het gaan om onrust of een voorkeurshouding met of zonder afplatting van het achterhoofd. Voor peuters kan het gaan om het stimuleren van de motorische ontwikkeling. Bij schoolgaande kinderen kunnen er hulpvragen bestaan over het stimuleren van de fijn motorische ontwikkeling en schrijven, maar ook over pijnklachten (zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of rugpijn) of sportblessures. Daarnaast kan concentratie een probleem zijn op school of het niet stil willen zitten. Dan kan de SI-therapie wellicht iets voor uw kind zijn, ook voor kinderen met gedragsproblemen zoals Autisme Spectrum Stoornis of ADHD is dit een optie. Voor stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, conditieproblemen of revalidatie na een operatie of botbreuk of revalidatie met een chronische ziekte kunt u tevens bij de Master Kinderfysiotherapeut terecht.

Het bewegend functioneren is voor kinderen erg belangrijk, het is bijvoorbeeld niet leuk om niet net zo goed te zijn met gym als de rest of telkens te struikelen en te vallen. De kinderfysiotherapeut kan kinderen vooruit helpen en de sensomotorische ontwikkeling en bewegend functioneren verbeteren. Samen met u en uw kind worden de hulpvragen besproken en aan de hand daarvan een onderzoek gedaan. Dit onderzoek kan afhankelijk van de complexiteit van het probleem enkele sessies in beslag nemen als er bijvoorbeeld motorische testen afgenomen moeten worden. Daarna zal met u en eventueel uw kind een plan van aanpak doorgenomen worden en zal in overleg de behandeling opgestart worden. Er wordt een verslag gemaakt van de bevindingen.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om met uw kind naar de kinderfysiotherapeut te gaan. Kinderen hebben recht op 9 behandelingen uit de basisverzekering, indien noodzakelijk kunnen er nogmaals 9 behandelingen uit de basisverzekering gedeclareerd worden. Kinderen kunnen dus zonder bijkomende kosten 18 keer naar de kinderfysiotherapeut. Uw kind hoeft dus geen aanvullende verzekering te hebben voor fysiotherapie en u hoeft als ouder ook niks te betalen aan de eerste 18 behandelingen.

Meer informatie over wat de kinderfysiotherapeut allemaal doet vindt u op www.dekinderfysiotherapeut.com

Weeda van den Berg Fysiopraktijken helpt u graag met Kinderfysiotherapie

Herkent u bovenstaande klachten of wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder en verwelkomen u in onze praktijk!

Weeda van den Berg Fysiopraktijken lanceert website kinderfysiotherapiehellevoetsluis.nl

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar kinderfysiotherapie. Dit was voor ons de rede om te starten met een informatieve website om ouders te helpen. Op onze website kinderfysiotherapiehellevoetsluis.nl vind je heel veel informatie over de mogelijkheden binnen kinderfysiotherapie en waar wij mee kunnen helpen.