Omgaan met reuma klachten en de invloed van fysiotherapie

Reuma is een uitdagende aandoening die verschillende klachten met zich mee kan brengen en het dagelijks leven kan beïnvloeden. Bij Weeda van den Berg Fysiopraktijken begrijpen we de complexiteit van reuma en bieden we diverse behandelingsopties om mensen te helpen omgaan met de klachten en een betere levenskwaliteit te bereiken.

De klachten van reuma begrijpen

Reuma omvat eigenlijk een breed scala aan aandoeningen die invloed kunnen hebben op je gewrichten, spieren, pezen en zelfs je organen. De klachten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke type reuma en de ernst ervan. Vaak voorkomende klachten bij reuma zijn:

 • Gewrichtspijn: Een van de meest voorkomende klachten bij reuma is pijn in de gewrichten. Dit kan variëren van mild tot ernstig en kan invloed hebben op je vermogen om te bewegen en dagelijkse activiteiten uit te voeren.
 • Stijfheid: Veel mensen met reuma ervaren stijfheid in de ochtend of na periodes van inactiviteit. Dit kan het moeilijk maken om soepel te bewegen.
 • Zwelling: ontsteking in de gewrichten kan leiden tot zwelling, waardoor de beweging beperkt wordt en ongemak ontstaat.
 • Vermoeidheid: Reuma kan leiden tot vermoeidheid die niet alleen fysiek is, maar ook mentaal en emotioneel.
 • Beperkte mobiliteit: Door de pijn, stijfheid en zwelling kan de mobiliteit beperkt worden, waardoor dagelijkse taken een uitdaging worden.

Soorten reuma

Er zijn meer dan 100 verschillende vormen van reuma, elk met zijn eigen kenmerken en oorzaken. Enkele veelvoorkomende soorten zijn:

 • Artrose: Dit is een degeneratieve vorm van reuma waarbij het kraakbeen in de gewrichten langzaam afbreekt, wat leidt tot pijn en stijfheid.
 • Reumatoïde Artritis: Dit is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem de gewrichten aanvalt, wat ontsteking en schade veroorzaakt.
 • Fibromyalgie: Dit veroorzaakt wijdverspreide pijn en gevoeligheid in spieren, pezen en gewrichten, evenals vermoeidheid en slaapproblemen

Behandelingsopties bij Weeda van den Berg Fysiopraktijken

Bij Weeda van den Berg Fysiopraktijken begrijpen we dat reuma een unieke benadering vereist vanwege de verschillende klachten en soorten. We bieden een scala aan behandelingen om mensen te helpen hun klachten te beheersen en hun dagelijkse leven te verbeteren.

 • Fysiotherapie en Manuele Therapie: Deze behandelingen richten zich op het versterken van spieren, het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden en het verminderen van pijn.
 • Bekkenfysiotherapie: Speciaal ontworpen voor reuma-patiënten met bekkenproblemen, kan deze therapie helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.
 • Orofociaal Therapie: Als reuma de kaakgewrichten aantast, kan deze therapie verlichting bieden voor pijn en beperkte beweging in de kaak.
 • Fasciatherapie en Dry Needling: Deze behandelingen richten zich op het ontspannen van gespannen spieren en weefsels, wat kan helpen bij het verminderen van pijn.

De Beweegpraktijk bied uitkomst

Bij Weeda van den Berg Fysiopraktijken is de Beweegpraktijk onderdeel van de dienstverlening. Bij de Beweegpraktijk kun je bewegen en sporten onder begeleiding van een opgeleide fysiotherapeut. Dit is een uniek concept wat wij aan onze klanten kunnen bieden. Ook in het geval van reuma kan de Beweegpraktijk uitkomst bieden in het traject naar herstel. Meer weten? Kijk op onze website beweegpraktijk.nl

Streven naar een betere kwaliteit van het leven

Bij Weeda van den Berg Fysiopraktijken beseffen we dat reuma dieper snijdt dan enkel fysieke klachten. Het heeft een impact op alle facetten van het dagelijks leven, van sociale interacties tot mentale welzijn. Onze deskundige therapeuten staan klaar om je te begeleiden met een uitgebreid scala aan behandelingen die nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke individuele patiënt.

We erkennen dat reuma een ware uitdaging kan zijn, maar je hoeft dit gevecht niet in je eentje aan te gaan. Met onze expertise en behandelingsopties bundelen we onze krachten om jouw levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Ons doel is niet alleen het verminderen van de fysieke pijn, maar ook om je in staat te stellen om volledig en met hernieuwd vertrouwen deel te nemen aan het leven.

Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten, het onderhouden van sociale relaties, of het najagen van je passies, we streven ernaar om jou te ondersteunen op weg naar een betere algehele welzijn.