Kniepijn: de behandeling door fysiotherapie

Kniepijn is een veelvoorkomende klacht die mensen van alle leeftijden kan treffen. Het kan variëren van lichte irritatie tot ernstige pijn die je dagelijkse activiteiten belemmert. Het begrijpen van de oorzaken en symptomen van kniepijn, evenals de beschikbare behandelopties, is belangrijk voor een effectieve zorg. Bij Weeda van den Berg hebben we uitgebreide ervaring in het behandelen van diverse knieklachten en bieden we persoonlijke behandelplannen om je te helpen herstellen.

Soorten kniepijn

Kniepijn kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van de aard van de klacht. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

  • Overbelasting van de knie: Deze vorm van kniepijn ontstaat vaak door overmatig gebruik of herhaalde belasting van de kniegewrichten. Het kan zich manifesteren als pijn rond de knieschijf (patellofemorale pijn) of aan de zijkant van de knie (iliotibiale bandsyndroom).
  • Traumatische knieletsels: Dit omvat blessures zoals verstuikingen, verrekkingen, scheuren van de meniscus of de voorste kruisband (ACL), en kneuzingen die optreden als gevolg van een plotselinge verwonding.
  • Degeneratieve knieaandoeningen: Deze categorie omvat aandoeningen zoals artrose van de knie, waarbij het kraakbeen in het gewricht geleidelijk verslechtert en leidt tot chronische pijn en stijfheid.

Hoe we helpen: behandelingen met behulp van fysio

Bij Weeda van den Berg begrijpen we dat elke klant en patiënt uniek is en verschillende behoeften heeft als het gaat om de behandeling van kniepijn. Daarom bieden we een scala aan behandelingsopties die effectief kunnen zijn voor knieklachten, waaronder onder andere:

  • Fysiotherapie: Onze fysiotherapeuten passen specifieke oefeningen en technieken toe om de mobiliteit van de knie te verbeteren en de pijn te verlichten. Fysiotherapie speelt een zeer belangrijke rol bij het herstellen van de normale kniefunctie.
  • Manuele Therapie: Manuele therapie omvat hands-on technieken die gericht zijn op het herstellen van gewrichtsbewegingen en het verminderen van pijn.
  • Medical Taping: Medische tape kan worden gebruikt om de knie te ondersteunen en de pijn te verminderen.
  • Shockwave Therapie: Shockwave therapie is een geavanceerde behandeling waarbij geluidsgolven worden gebruikt om ontstekingen te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.
  • Dry Needling: Voor gespannen spieren rond de knie kan dry needling worden toegepast om de spanning te verminderen en de pijn te verlichten.
  • Looptherapie: Looptherapie kan helpen bij het herstellen van de normale beweging van de knie en het verminderen van stijfheid.
  • Echografie: Echografie kan worden gebruikt om de knie te onderzoeken en eventuele onderliggende problemen te identificeren.

Wij werken samen met jou aan een knie zonder pijn

Bij Weeda van den Berg Fysiotherapeuten begrijpen we de uitdagingen van kniepijn en zijn we toegewijd om je te helpen pijn te verlichten en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen op je weg naar herstel en welzijn.