Wat is Sensorische Informatieverwerking (SI-therapie)?

Heeft uw kind last van druk gedrag, niet stil kunnen zitten, hoogsensitief/hooggevoelig, emotionele uitbarstingen, niet kunnen concentreren waardoor uw kind slechter presteert op school, angst, moeite met emoties voelen/uiten, vermoeidheid of stress? Dan kan dit te maken hebben met de sensorische informatieverwerking oftewel prikkelverwerking van uw kind.

Kinderen die hoogbegaafd zijn of ADHD of Autisme hebben, hebben vaker problemen met de prikkelverwerking. Sensorische Informatieverwerking is het proces van het kunnen opnemen, selecteren en integreren van informatie, die via de zintuigen wordt op opgenomen en door het zenuwstelsel wordt verwerkt. Dit kan zich o.a. uiten in een over- of ondergevoeligheid voor prikkels of het rommelig verwerken van prikkels.

Middels SI-therapie krijgen u en uw kind inzicht in het prikkelprofiel van uw kind. Hierin wordt per zintuig in kaart gebracht hoe de prikkelverwerking verloopt. Daarna wordt samen met u een op maat gemaakt behandelplan opgesteld om beter om te leren gaan met het prikkelprofiel. Dit prikkelprofiel ligt namelijk grotendeels vastgelegd in de hersenen. Aan het eind van het behandeltraject kunnen kinderen zich vaak beter concentreren, zitten lekkerder in hun, zijn rustiger of staan positiever in het leven, slapen beter, voelen hun emoties beter en weten beter waar hun behoeften liggen.

Voor meer informatie over behandelingen, kwaliteit, klachten en kosten: www.defysiotherapeut.com

Weeda van den Berg Fysiopraktijken helpt u graag met Sensorische Informatieverwerking (SI-therapie)

Herkent u bovenstaande klachten of wilt u meer informatie over Sensorische Informatieverwerking (SI-therapie)? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder en verwelkomen u in onze praktijk!