Wat is Sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na de studie fysiotherapie heeft de therapeut zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is. De sportfysiotherapeut kan u als beginnend sporter begeleiden, zodra u niet goed weet hoe op te bouwen. De sportfysiotherapeut kan u ook begeleiden wanneer u het sporten wilt hervatten met een handicap of chronische ziekte. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut u ook adviseren bij het sporten tijdens een zwangerschap.

De sportfysiotherapeut kan u behandelen of adviseren wanneer u klachten ervaart tijdens het sporten. Denk hierbij aan een pijnscheut in de schouder bij een service tijdens tennis of liespijn bij het schieten van een bal. De sportfysiotherapeut is getraind uw sport gerelateerde klacht te diagnosticeren en te behandelen. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut u ook adviseren in (sport-)schoeisel of welke brace u het best kunt dragen indien geïndiceerd.

Een sportfysiotherapeut kan u ook trainen na een operatie en u zo klaar maken voor uw sport. Dit doen zij middels het return-to-play methode. De therapeut begeleidt u in het revalideren na een voorste kruisband operatie, meniscusoperatie of operatie bij een SLAP-laesie.

Wie begeleidt een Sportfysiotherapeut?

Elke sporter is welkom bij een sportfysiotherapeut, onafhankelijk van het niveau. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.

Waarom een Sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert. Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden.

Waar behandelt een Sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut behandelt veelal in de oefenzaal. Dit is de ideale plaats om u op te trainen tot zelfstandig sporten. Daarnaast heeft Weeda van den Berg fysiopraktijken samenwerkingsverbanden met de drie voetbalverenigingen in Hellevoetsluis, te weten VV Nieuwenhoorn, VV Hellevoetsluis & FC Vlotbrug. Dankzij deze samenwerking kan de sportfysiotherapeut ook uitwijken naar de voetbalvelden om sportspecifiek op te bouwen.

Weeda van den Berg Fysiopraktijken helpt u graag met Sportfysiotherapie

Herkent u bovenstaande klachten of wilt u meer informatie over Sportfysiotherapie? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder en verwelkomen u in onze praktijk!