Functie:

MSc Geriatrie fysiotherapeut

BIG-nummer

434324324342

Mijn naam is Liesbeth van der Wagt. Na mijn opleiding tot kinder- en adolescenten psycholoog, heb ik via de deeltijd opleiding aan Avans Hogeschool te Breda, mijn diploma tot algemeen fysiotherapeut behaald in 2014. Tijdens mijn algemene opleiding al, merkte ik dat ik grote affiniteit had met de ouderenzorg (geriatrie). Hierop ben ik in 2018 begonnen met de masteropleiding geriatrie fysiotherapeut aan de SOMT Universiteit voor Fysiotherapie te Amersfoort. In de zomer van 2021 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Sinds september 2020 werk ik met veel plezier bij Weeda van den Berg fysiopraktijken. Ik ben opgegroeid in Hellevoetsluis en ben goed bekend met de gemeente.

Als MSc geriatrie fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en klachten die samen gaan met een hogere leeftijd. Eén van mijn voornaamste doelen is u begeleiden in het zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en fit thuis kunnen blijven wonen.

Ouderen kampen vaak met meerdere (complexe) aandoeningen op fysiek, maar ook psychisch en sociaal gebied. Een aantal voorbeelden van deze aandoeningen:

  • Verminderde spierkracht en uithoudingsvermogen
  • Vermoeidheidsklachten
  • Houdingsproblemen, verandering in looppatroon
  • Evenwichtsproblemen / valangst
  • Pre- en postoperatieve klachten
  • Dementie / Parkinson / beroerte / artrose / osteoporose
  • Begeleiding terminale fase

Deze aandoeningen kunnen er voor zorgen dat u moeite ervaart in het dagelijks bewegen, zoals tijdens het aankleden, het huishouden doen, wandelen en fietsen. Hierdoor kan uw zelfredzaamheid in het geding komen en neemt de kans op vallen toe. Een voornaamste therapievorm zal hierin oefentherapie zijn.

Kunt u niet naar de praktijk komen, dan kom ik graag naar u toe!