Functie:

Fysiotherapeut, orofaciaal therapeut (kaak/schedeltherapeut), knierevalidatie, sport gerelateerde klachten, COPD & astma, corona/covid-19

BIG-nummer

1903422304

Mijn naam is Maarten Krebbekx. Ik ben in 1987 aan de Hogeschool West-Brabant afgestudeerd en sinds 1988 werkzaam in Hellevoetsluis bij Weeda van den Berg fysiopraktijken.  Na 7 jaar heen en weer rijden vanuit Fijnaart heb ik zelfs besloten de stap te maken om hier ook te komen wonen.

Ik ben werkzaam als algemeen fysiotherapeut met een zeer brede belangstelling voor vele takken van ons werk. In de loop der jaren heb ik menig aanvullende cursus gevolgd, zoals daar zijn sportfysiotherapie, COPD en astma, knie-revalidatie, chronische reuma, Cyriax e.v.a., om me steeds te verbeteren.

Binnen onze praktijk werk ik veel met COPD-patiënten en ben lid van het Longnetwerk Eerstelijns Fysiotherapie (LEF). Daarnaast werk ik veel met revalidatie na een operatieve ingreep waarbij ik, in samenwerking met medisch specialisten, de voorste kruisband plastiek revalideer.

In 2014 heb ik de opleiding tot orofaciaal therapeut afgerond waarmee ik mij gespecialiseerd heb in kaaktherapie. Ik behandel patiënten met kaakklachten, vaak op verwijzing van tandartsen uit de omgeving waarmee een goed samenwerkingsverband is opgebouwd. Tevens zie ik veel patiënten op verwijzing van de KNO-artsen i.v.m. tinnitusklachten (suis/piep in het oor/hoofd). Tot voor kort werd eigenlijk steeds gezegd dat hier niets aan te doen is en dat de patiënt met zijn klacht moet leren omgaan. Echter nu blijkt er bij een groot deel van de tinnitus patiënten wel degelijk een behandelbaar aspect te zijn. Vaak zien we bij deze patiënten een vorm van nekklachten t.h.v. aanhechtingen spieren aan de schedel. Deze spanning werkt versterkend op de suis/piep en kan daardoor wel in vele gevallen beïnvloed worden. Daarbij kan ik adviezen geven om op termijn deze klachten beter controleerbaar te maken zodat zij minder impact hebben op het dagelijkse leven.

Daarbij heb ik onlangs een cursus afgerond die gericht is op de behandeling/revalidatie na fracturen en multi-trauma’s en de bijbehorende operaties als gevolg.

Tevens ben ik opgeleid tot stagebegeleider en heb al menig stagiair bijgestaan in zijn studie.