Functie:

Fysiotherapeut, orofaciaal therapeut (kaak/schedeltherapeut), knierevalidatie, sport gerelateerde klachten, COPD & astma, corona/covid-19

BIG-nummer

1903422304

Mijn naam is Maarten Krebbekx. Ik ben in 1987 aan de Hogeschool West-Brabant afgestudeerd en sinds 1988 werkzaam in Hellevoetsluis bij Weeda van den Berg fysiopraktijken.  Na 7 jaar heen en weer rijden vanuit Fijnaart heb ik zelfs besloten de stap te maken om hier ook te komen wonen.

Ik ben werkzaam als algemeen fysiotherapeut met een zeer brede belangstelling voor vele takken van ons werk. In de loop der jaren heb ik menig aanvullende cursussen gevolgd, cursussen als sportfysiotherapie, COPD en astma, knierevalidatie, chronische reuma, Cyriax e.v.a., om me steeds te verbeteren.

Binnen onze praktijk verzorg ik met name het pré-operatieve traject en de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met de betreffende specialisten en neem ik deel aan een orthopedische netwerkgroep.

Ook verzorg ik de revalidatie na gewrichtsoperaties, fracturen en multi-trauma’s en de daarbij behorende, vaak ingrijpende, operaties.

In 2014 heb ik de opleiding tot orofaciaal therapeut afgerond waarmee ik mij aanvankelijk gespecialiseerd heb in kaaktherapie. Hiervoor behandel ik patiënten met kaakklachten, vaak op verwijzing van tandartsen uit de omgeving waarmee een goed samenwerkingsverband is opgebouwd.

Vanuit dit specialisme is er een nauwe samenwerking ontstaan met de KNO-artsen die patiënten verwijzen met hoofd-aangezichtsklachten. Hierbij zien we vaak tinnitus (suis/piep in het oor/hoofd), duizeligheid, hoofdpijn en schedelklachten. Tot voor kort werd steeds beweerd dat er niets te doen is aan een tinnitus en dat de patiënt moest leren leven/omgaan met zijn onbehandelde klacht. Er blijkt echter bij een groot deel van de patiënten wel degelijk een behandelbaar aspect te zijn. Vaak zien we bij deze patiënten een vorm van nekklachten t.h.v. aanhechtingen van de spieren aan de schedel of een disbalans in het stabiliserende/coördinerende spierapparaat hoog in de nek. Deze klachten kunnen als trigger werken op de klacht en deze versterken cq onderhouden. Daarbij is het zaak dat de patiënt inzicht krijgt in de problematiek, de omgang ermee en de invloed van factoren die mede de beleving van de klacht bepalen. Daarbij kunnen we adviezen geven om op termijn deze klachten controleerbaarder te maken zodat deze minder impact hebben binnen het dagelijkse leven.