Functie:

MSc Kinderfysiotherapeut

BIG-nummer

99917533804

Mijn naam is Stéphanie Bergen-Wierth. Ik ben getrouwd met Fabian en in 2017 zijn wij de ouders geworden van dochter Meije. Sinds januari 2021 werk ik bij Weeda van den Berg fysiopraktijken. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Ik kwam bij een eerstelijnspraktijk te werken met een zeer ervaren kinderfysiotherapeut. Zij heeft me gecharmeerd voor dit deel van het vak en ik vond het zo ontzettend leuk dat ik een jaar later de masteropleiding tot kinderfysiotherapeut ben gaan volgen aan de Hogeschool van Rotterdam. In 2017 ben ik afgestudeerd als MSc Kinderfysiotherapeut.

Werken met kinderen is mijn passie geworden, ik ben de afgelopen jaren in het vak gegroeid. Mede doordat ik veel ervaring op heb kunnen doen onder de vleugels van een ervaren kinderfysiotherapeut en veel van haar heb kunnen leren. Daarnaast heb ik in 2021 de cursus Sensorische Informatieverwerking afgerond en kunt u ook bij mij terecht voor prikkelverwerkingsproblemen of vragen hierover. SI-therapie is een prachtige toevoeging op het vak. Het ervaren van zintuigelijke informatie heeft grote invloed op de motoriek, denk bijvoorbeeld maar aan het verschil van staan op een been met ogen open of dicht. De tweede is veel moeilijker, omdat er informatie wordt weggenomen. Zo kunnen er zich op dit vlak problemen voordoen zoals overgevoeligheid voor geluid, waardoor kinderen zich niet kunnen concentreren in de klas. Ook komen deze en motorische problemen veelvuldig voor bij kinderen met autisme spectrumstoornis (ASS) en ADHD.

Alle kinderen (0-18 jaar oud) kunnen bij mij terecht voor kinderfysiotherapie. Ik kan iets voor u en uw kind betekenen van baby’s met een voorkeurshouding tot tieners met hoofdpijn, tot groeipijnen, sportblessures tot advies en oefeningen na een botbreuk, maar ook voor schrijfproblemen of problemen met de (senso)motorische ontwikkeling.

Ik behandel zowel in de praktijk als aan huis indien geïndiceerd.